بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، حسین محمودی با اعلام این خبر گفت: عملیات حفاظت اضطراری و مرمتی این بنای تاریخی شامل کف فرش با آجر سنتی، اندود گچ سنتی، بندکشی، هره چینی، نمای آجری، دوخت و دوز ترکها، آواربرداری و پاکسازی کف و دیوارهها، عملیات مرمتی با آجر با اختصاص یک میلیارد و 500 میلیون ریال آغاز شده است.
معاون میراثفرهنگی استان مرکزی افزود: معماری زیارتگاه اشموئیل پیغمبر(ع) از چهار رشته راهپله، 2 ایوان، فضای آرامگاه و گنبد یک پوش تشکیل شده و سیمای ضلع شمال آن بنا، دارای یک ایوان قدیمی است که از آن میتوان به طور مستقیم به داخل فضای آرامگاه وارد شد که از طرف چپ و راست ایوان مذکور نیز یک رشته راه پله به طرف بام وجود دارد. فضای زیارتگاه اشموئیل پیغمبر(ع) مستطیل شکل است و زیرقوس و طاقهای باربر آن، کلافهای چوبی درجهتهای مختلف با هدف استحکام بخشی بنا به کار رفته و پیلگوشهای مناسب در رأس جرزها اجرا شده که با این روش گنبد یک پوش نیز بر روی آنها استوار شده است.
محمودی اضافه کرد: در دیوار جنوبی ایوان شمالی این بنا که سنگ نوشتهای به تاریخ 1267 هجری وجود دارد که ناصرالدین شاه قاجار در زمان سفر به این زیارتگاه دستور مرمت، بازسازی و ساخت ایوان شمالی این بنا را صادر کرده است.
بقعه اشموئیل پیغمبر مربوط به سدهٔ 8 و 10 ه.ق و در شهرستان ساوه، بخش مرکزی، روستای پیغمبریه واقع شده است و این اثر در 14 مهر 1345 با شمارهٔ 1181 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما